A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Садівської сільської ради Сумського району Сумської області

Наказ № 147-ОД "Про запобігання, протидії та профілактики булінгу в закладах дошкільної освіти Садівської сільської ради у 2021-2022 навчальному році"

Дата: 28.03.2022 21:50
Кількість переглядів: 41

 

САДІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

СУМСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

 

НАКАЗ

 

10.09.2021                                           с.Сад                                             № 147-ОД

Про запобігання, протидії та профілактики

булінгу в закладах дошкільної освіти

Садівської сільської ради

у 2021-2022 навчальному році

 

Відповідно до Конвенції про права дитини, Закону України «Про охорону дитинства», Закону України  «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Закону України від 18.12.2018 № 25-VIII  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», листа МОН України від 29.01.2019 №1/11-881 «Рекомендації для закладів освіти, педагогічних працівників  щодо застосування норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)»  та з метою попередження поширення негативних явищ в учнівському середовищі, запобігання та протидії насильства та булінгу

 

НАКАЗУЮ:

1.Керівникам закладів дошкільної освіти:

1.1. Призначити до 18.09.2021 з числа педагогічних працівників відповідальну особу за проведення з учасниками освітнього процесу виховної роботи щодо запобігання насильству та булінгу.

1.2. Розробити та затвердити до 18.09.2021рекомендований план заходів, спрямований  на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) в закладах дошкільної освіти (додаток 1).

1.3. Постійно інформувати управління освіти, культури, молоді та спортуСадівської сільської ради про випадки булінгу та насильства.

1.4.Затвердити до 18.09.2021 рекомендований порядок подання та розгляду звернень про випадки булінгу в закладі від здобувачів освіти, їх батьків, законних представників, педагогічних працівників, інших осіб  (додаток 2).

1.5.Затвердити до 18.09.2021 рекомендований порядок реагування на доведені випадки булінгу та відповідальність осіб, причетних до булінгу(додаток 3).

1.6.Розмістити до 01.11.2021 на веб-сайтах  закладів дошкільної освіти інформацію про:правила поведінки здобувачів освіти;рекомендований план заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) в закладах дошкільної освіти;рекомендований порядок подання та розгляду звернень про випадки булінгу в закладі від здобувачів освіти, їх батьків, законних представників, педагогічних працівників, інших осіб;рекомендований порядок реагування на доведені випадки булінгу та відповідальність осіб, причетних до булінгу;корисні посилання для здобувачів освіти, батьків, законних представників, педагогічних працівників щодо протидії булінгу.

1.7. Постійно забезпечувати соціально-психологічний супровід (патронаж) здобувачів освіти, постраждалих від насильства чи булінгу.

2.Контроль за виконанням наказу покласти головного спеціаліста  відділуосвіти управління освіти, культури, молоді та спортуСадівської сільської ради Немилостиву Н.Г.

 

 

Начальник управління               Наталія ШИНКАРЕНКО


« повернутися

Вхід для адміністратора