A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Садівської сільської ради Сумського району Сумської області

Онлайн-комунікація керівників закладів загальної середньої освіти

Дата: 13.05.2022 13:13
Кількість переглядів: 26

6 травня 2022 року відбулась онлайн-комунікація керівників закладів загальної середньої освіти, представників органів управління освітою територіальних громад СУМСЬКОГО РАЙОНУ з спеціалістами управління Державної служби якості освіти у Сумській області. Тема сьогоднішньої зустрічі - «Інституційні аудити шкіл: результати 2020—2021 роки».

У вступному слові Алла РЯБУХА, начальниця управління Служби, зазначила, що протягом 2020 та 2021 проведені інституційні аудити в Україні, зокрема й у Сумській області, мали на меті сприяти реформі Нової української школи та розбудові безпечного освітнього середовища, доброзичливого до всіх учасників освітнього процесу.

Світлана ШУЛЬЧЕВСЬКА, начальниця відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти управління Державної служби якості освіти у Сумській області, зазначила, що досвід двох років проведення інституційних аудитів дозволив школам більш ефективно оцінити свою роботу, використати інструментарій для того, щоб продуктивно працювати і розвиватись.

Тетяна КОРЖ, головна спеціалістка відділу інституційного аудиту, презентувала результати інституційних аудитів шкіл Сумської області за 2020-2021 роки. Вона звернула увагу на те, що процедура поведення інституційих аудитів двічі зазнавала змін та продовужує вдосконалюватися, що дає змогу вносити зміни і в законодавчі акти. Все це позитивно впливає на розбудову школами безпечного освітнього середовища. Спікерка проаналізовала кількісні та якісні показники, отримані під час інституційних аудитів, ознайомила з дієвими методами збору інформації. Водночас пані Тетяна вказала на типові помилки, що заклади освіти роблять на шляху до розбудови демократичного середовища, а також проблемні питання, які все ще є на часі.

Під час підготовки до зустрічі використана інформація, надана в аналітичному звіті за результатами інституційних аудитів 2020–2021 "Тенденції якості освітньої діяльності закладів загальної середньої освіти" Державна служба якості освіти співпрацює з ініціативою «Система забезпечення якості освіти», що впроваджується в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Детальніше:https://sqe.gov.ua/

#ЯкістьОсвітиСуми #ЯкістьОсвіти #ЗмінюємоОсвітуРазом #УДСЯОвСумськійОбласті #UAразом


« повернутися

Вхід для адміністратора