A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Садівської сільської ради Сумського району Сумської області

Дистанційне навчання

Дата: 20.02.2024 15:46
Кількість переглядів: 6

Дистанційне навчання

    За останні роки розвиток інформаційних технологій зробив актуальною проблему модернізації системи освіти. Суть такої модернізації найбільше відбилася в концепції дистанційної освіти (ДО), яка, завдяки такому глобальному явищу, як Інтернет, охоплює широкі шари суспільства та стає найважливішим фактором його розвитку. Особливого значення така модернізація системи освіти набуває в Україні.

    Чим же відрізняється дистанційна освіта від інших видів отримання знань? Насамперед, ДО - це відкрита система навчання, що передбачає активне спілкування між вчителем і учнем за допомогою сучасних технологій та мультимедіа. Така форма навчання дає свободу вибору місця, часу та темпу навчання.

   Дистанцiйне навчання - це органiзацiя навчального процесу, що базується на принципах самостiйного навчання учня. Середовище навчання характеризується тим, що учні часто зовсiм вiддаленi вiд викладача в просторi або в часi, водночас вони мають можливiсть в будь-яку хвилину пiдтримувати дiалог за допомогою засобiв телекомунiкацiй.

    Дистанцiйне навчання - це навчання, при якому надання учням суттєвої частини навчального матерiалу i значна частина взаємодiї з викладачем, здiйснюється з використанням сучасних iнформацiйних технологiй.

Вiдмiнною особливiстю ДН є надання учням можливостi самостiйно отримувати необхiднi знання, користуючись розвинутими iнформацiйними ресурсами, забезпечуваними сучасними iнформацiйними технологiями.

   Iнформацiйнi ресурси: бази даних та знань, електронні бібліотеки поряд з традиційними підручниками і методичними посiбниками створюють унікальне розподілене середовище навчання, доступне широкiй аудиторiї.



« повернутися

Вхід для адміністратора