A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді та спорту Садівської сільської ради Сумського району Сумської області

Освіта в умовах воєнного стану. Безпечне освітнє середовище

відео-матеріали присвячені мінній безпеці

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з благодійною організацією «Смарт ангел» створено кілька просвітницьких відеороликів для дітей, присвячених мінній безпеці 

14:10 18.01.2024

Запрошуємо охочих долучитися до вебквесту з інформаційної безпеки «КіберХНУВС»

З 15 по 21 січня 2024 року Харківський національний університет внутрішніх справ у взаємодії з партнерами – Департаментом кіберполіції Національної поліції України, Департаментом інформаційно-аналітичної підтримки Національної поліції України, Департаментом кримінального аналізу Національної поліції України, Науковим парком «Наука та безпека» – проводить вебквест «КіберХНУВС» для учнів та випускників закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти України.

08:25 15.01.2024

Тижня безпеки життєдіяльності

--В рамках тижня безпеки життєдіяльності учні 9 класу Садівського ліцею Садівської сільської ради відвідали Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Здобувачі освіти ознайомились із системою роботи центру, із обладнанням сучасних автомобілів швидкої медичної допомоги. Медичний директор центру Максим Володимирович привідкрив дітям таємниці діяльності диспетчерів, які приймають виклики від хворих. Діти із цікавістю слухали фахівців, які навчають студентів медичних вузів та підвищують кваліфікацію уже діючим лікарям, про надання медичної допомоги людям у різних ситуаціях та станах. Ми щиро вдячні за проведену екскурсію адміністрації та всім працівникам центру! А також висловлюємо глибоку вдячність усім лікарям та працівникам медичної галузі за Вашу нелегку щоденну працю!

11:09 16.11.2023

Безпечне освітнє середовище

Державна служба якості освіти розробила рекомендації, які допоможуть директору школи організувати безпечне освітнє середовище і в очному, і в дистанційному, і у змішаному форматі навчання, а також більш ефективно змінювати формати залежно від безпекової ситуації. У збройних конфліктах питання збереження закладів освіти як безпечного простору є надзвичайно гострим. У 2015 році ООН розробила Декларацію про безпеку шкіл, яку станом на 2022 рік підписало 109 кран, серед яких немає росії. Сьогодні ж в Україні ця країна-агресор розглядає заклади освіти як об’єкти для обстрілів. За інформацією Міністерства освіти і науки України, станом на 18 серпня 2022 року від бомбардувань та обстрілів пошкоджень зазнали 2300 закладів освіти, з них 286 зруйновані повністю.

12:05 14.11.2023

Безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей

2 листопада у Садівському ліцеї відбувся тренінг для педагогів "Безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей" у рамках проєкту «Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання учнів». Під час тренінгу вчителі розвивали та зміцнювали свої навички критичного мислення та інформаційної гігієни, напрацьовували чіткі алгоритми дій під час надзвичайних ситуацій, в тому числі і під час воєнного стану. Ми працюємо задля забезпечення повної безпеки дітей в закладі та поза ним. Безпечне середовище + безпечний дорослий = дитина у безпеці! Це та формула, якої варто дотримуватись кожному! Дякуємо нашим тренерам Наталя Гуменюк  та Elena Kulikova , які гуртують спільноту освітян навколо безпекових питань!

14:18 02.11.2023

МОЛОДЬ ЗА БЕЗПЕКУ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

 МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ДОПОМОГИ ПОСТРАЖДАЛИМ ВНАСЛІДОК ДТП» більше 10 років працює у сфері безпеки дорожнього руху в Україні, допомоги тим, хто постраждав в ДТП, а найголовніше – над попередженням дорожньо-транспортної аварійності та численних людських втрат на дорогах. Це найбільша в Україні недержавна організація, що опікується даною проблемою. 

16:11 03.04.2023

У ДИТИНИ СТУПОР, ІСТЕРИКА, АГРЕСІЯ, ПЛАЧ: ЯК ВЧИТЕЛЮ НАДАТИ ПЕРШУ ПСИХОЛОГІЧНУ ДОПОМОГУ УЧНЯМ

Нещодавно громадська організація Go Global презентувала дослідження про те, як війна вплинула на освітян і учнів та якої допомоги їм бракує. За даними опитування, 46 % вчителів потребує підтримки на рівні школи, оскільки їм не вистачає знань про те, як діяти в екстремальних ситуаціях.

13:15 01.03.2023

Вхід для адміністратора